Okulun giriş katı saat 15:00 ile 19:00 arasında gerçekleşen bir atölyenin seyredilmesi üzerine kurulu bir çalışma. Üst kattan giriş kattaki çalışmayı kuşbakışı seyredebiliyorsunuz. Galata Özel Rum İlköğretim okulu ile 13.İstanbul Bienalini gezmeye başlıyoruz.
Bienalin konusunu bilmez, kitapçık almaz, rehberlerden faydalanmazsanız herhangi birşeyi anlamanız pek mümkün değil. Bakar geçer gidersiniz. Dolayısı ile hazırlıklı olunmasında fayda var. Bienal için hazırlanmış rehberi okumak bilmece çözmek gibi denebilir. Hiçbir zaman anlayamadığım şey verilmek istenen mesajların neden son derece komplike cümleler ile açıklanmaya çalışıldığıdır. Mesaj sanatsal anlamda doğru verilebiliyorsa teferruatlı açıklamalar ile boşluk doldurmaya gerek yoktur. Tasvirler ne kadar zorlama ve uzun ise göreceğimiz şeylerin o kadar boş olacağına dair kesin delillere her daim rastlamak olasıdır. Yalın ve net olmak, herkes için anlaşılır önemlidir. Beğendiğimiz bazı eserleri burada paylaşıyoruz.
Wang Qingsong, Kendini Takip Et, 2013, kromojenik baskı
Okuldaki en beğendiğim çalışmalardan bir tanesi, hergün 7 seçilmiş insan gelip günlük tutmaktalar. Günlükler herkesin okumasına açık. Kişiler yazarken bile yanlarında durup izleyebilirsiniz. Bu günlükler bienal sonrası başka bir projede kullanılacak, ya kitap olacak ya da ayrı bir sergi açılacak.
Nüfuz Alanı, 2011 Martin Cordiano-Tomas Espina
Okuldan çıkıp Antrepo’ya yürüyoruz…Orada görülmesi gereken eserlerden birisi 8 dakikalık Halil Altındere videosu. Görmeden çıkmayın.
Halil Altındere, Harikalar Diyarı
Murat Akagündüz, Çoruh, 2011
Bienal ile ilgili yayınlanan bir bakış açısını paylaşmadan edemeyeceğim: Anne ben hıyar mıyım?
Nişantaşı Sofa Otel içinde yer alan galeri İstanbul Bienaline destek veriyor.
Murat Pulat, Ses, 2011, tuval üzeri yağlıboya
Erinç Seymen, Sangoi-Meyveler, 2011-2012
devamı gelecek…