Çeşme’nin her sene daha da “in” hale gelen minik beldesi Alaçatı’nın Cumartesi günleri kurulan pazarı da gidilesi etkinlikler kapsamına hemen alınabilir.
1 gece önceden kurulmaya başlanan pazaryeri sabah saat 08:00 itibarı ile dolmaya başlar.
E Çeşme’ye gelmişken 8de orada bulunacak değiliz ama kalabalık fazla artmadan yani saat 10 civarı orada olmak pazarı hızlıca gezmek ve herşeyi rahatlıkla görebilmek açısından doğru olur.
Bir kere artık marketlerden meyve-sebze alınmaz. Meyve-sebzenin tarladan yeni toplanmış halini pazarda bulursunuz. Hem taze hem de lezzetli. Pazarın üstünün kapalı olduğunu, güneşe maruz kalınmayacağını belirtmemde fayda var. Fakat öğle saatlerine doğru yoğun kalabalıktan dolayı tente altı bile çok sıcak oluyor.
Tavuk ta artık marketten,kasaptan alınmayacak hale geldi. Malum tavuk değil antibiyotik satın alıyoruz. Bu sebeple ya “organik” ürün satan marketlerden “organik tavuk” alıyoruz 20 TL’ye, ya da böyle pazarlardan kümesten çıkmış, taze kesilmiş tavuklar…
Yani pazar yerleri artık etin de tazesinin-doğalının alınacağı yer haline geldi.
Alaçatı pazarına önce çiçekçiler arasından giriş yapıyorsunuz. Sonra sırasıyla manavlar, sonra kıyafet ve züccaciyeciler geliyor. Yok yok tabii.
E tabii teknolojiye ve yeniliklere daima ayak uydurmak lazım. Elbette sosyete pazarında nakit taşıyacak değiliz ya!
1 liracıları da çok severim, acaba gereksiz ne alsam diye 1 saat incelerim.
Buraları bence tasarımcılar için de bulunmaz nimet. Baktığın ürüne başka ne fonksiyon yüklenebilir? mesela tel askılar fotograğ asmak için ve ayakkabı asacağı olarak kullanılabiliyor. Tel askı ararken o ince telli modellerin artık üretilmediğini görmek beni üzdü 😦
Pamuk şeker hala var, hep te olacak sanırım…
Plaj çantasına yedek olarak atılan 15 liralık “taklit” gözlükleri ihmal etmeyelim lütfen!
İzmirimizin meşhur “bardacık”ları…Tam sezonu.
Germiyan köyünden Hasan usta’nın buğday ekmeği…Fırın ekmeği alacak değiliz ya!
Doğanın güzel renklerini…Pazarda gezmenin hoş detaylarından birisi birbirinden güzel renkleri birarada görebilmek.
Alışveriş arasında bir yemek yemeğe vakit ayıracağız elbet…Mini masa ve sandalye takımı ile ciğercimiz de aramızda!
Organik köy yumurtası, dikkatinizi çekerim 15 tanesi 7,5 TL.
Markette satılan organik yumurtanın 4 tanesi 6,5 TL. Haberiniz ola!
Pazarda balıkçımız da var elbet. Lakin şu midye işine hep bir korku ile bakmışımdır…Sarılıkla midye kelimelerini denk tutarım.
Pazarımızda su kaplumbağası, tavşan, civciv ve ördekler de mevcuttur. Ördek yavrularını hakkaten görmek lazımdı, ne şirin şeyler!
Refik’in bahçesi…Pazar alışverişinin arasında bir nefes alıp çay içmek veya alışveriş öncesi kahvaltınızı edip enerjinizi toplayıp devam etmek isteyenler için şeker mi şeker bir adres…
Refik amcadan dekoratif ataklar…
Refik’in reçelleri…Sağda oturan adam formundaki kot pantolon içine doldutrulmuş toprak ve ortaya çıkan saksı konseptini lütfen görmezden gelmeyelim.
Renkli terlik modellerini es geçmeyelim. Son trendler burada!
Peştemal modası hala gündemde!
Ne alırsan 1,5 Lira! Ucuz satıyom arabada yatıyom! Yeni evlenenlerden para almıyom!
İdris Demirtaş 10 senedir Alaçatı pazarına geliyor. Mesleği pazarcılık. Tüm sayfiyelerdeki pazarları takip ediyor, katılıyor.
Komik cümlelerle bezenmiş pazarlama taktikleri ile müşterisini kendisine çekiyor. Eliniz boş geçemiyorsunuz yanından.
Pazarı gezerken nohutlu pilav yiyebilirsiniz…
Sebze ve meyvelerinizi özel şekillerde kesmek için alet arayışında olanlar için…
Kavun dediğin traktör sırtından alınır.
Bahçe ve balkon akseusraları bölümü…
Pazar maceramızı 1 adet pembe rengine hasta olduğum ve bana her seferinde Alaçatıyı hatırlatacak cezveden hallice mini tenceremle noktaladık.
Alaçatı pazarını gezmeden tatil yaptım demeyin :)))
Alaçatı gece hayatı ve meşhur Ege yemekleri ile biliniyor. Alaçatı beldesinin özel kültürü ile şekillenen eğlenceli havası ve yiyecek – içecek zenginliği sizleri bekliyor… Alaçatı’da ne yenir, ne içilir, hangi mekanlarda eğlenilir gibi sorularınız varsa doğru adrese geldiniz…
BeğenBeğen