Çeşme şantiye evleri

Turizmin son 10 yılının yükselen yıldızı Çeşmemizin klasik “şantiye evleri”ni bir Mart ayında kimseler yokken, hava muhteşemken yürüyerek görüntüledim.
Henüz sezona hazırlıkların başlamadığı dönemde yabani ot kaplamış bahçeler, kapalı panjurlar, ortalığa hakim sessizlik melankolik bir hava veriyordu.
Artık milyon dolarla ile ifade edilmeye başlayan bu evlerin büyük bölümü şöyle bir elden geçmek istiyor.

Büyük plajın ilk sırasındaki evlerin yaz sezonuna girerken en büyük dezavantajı özellikle haftasonu plajı basan insan sürüsü…Dağlardan taşlardan inenler…
Kıçında don, belinde kamyon tekeri ile denize girenler. Ardında bıraktıkları pislik.
Arabasını önünüze park edenler, yakılan mangallar, acaip bir trafik derken bahçenizde keyifle oturmak imkansız hale geliyor.
Dolayısı ile bu evlerin en doğru kullanım sezonu yaz bitişi oluyor.
Bu kış yolu daraltarak park konusuna müdahale edilmeye çalışılmış…bu sefer gelenler arka sokaklara dolayısı ile yine evlerin önlerine park edecekler elbet.

Şantiye evlerinin geçmişi en az 50 senelik…Dolayısı ile büyük bahçeler, bahçe duvarından en az 10 metre geride evler harika bir dinlenme alanı yaratıyor.
Çocuklar için ise malum süper oyun alanları bahçeler.
Palmiye ağaçları ise bahçeye ayrı bir güzellik katıyor, hele bir de bahçenin bakımı yapılmış, çeşitli bitkiler de ekilmişse harika bir yazlık çıkıyor ortaya.
Bazı evler sezonluk mobilyalı olarak kiraya veriliyor, kiralar emlak sitelerine bakılınca 10.000 USD cıvarında.

Şantiye evlerinden bazıları…

Güzel Çeşmemizin tanıtımı için hazırlanmış videomuz:

Aslına bakılırsa kumrucularımıza çok az değinilmiş, kumru Çeşme için başlıbaşına bir beslenme kültürü, Şantiyedeki Veli usta dondurmacımız yok, Yıldızburnundan geçilmemiş, en önemlisi hepimizin Çeşme’ye tepeden araba ile girişimiz vardır, o anı içimize çekerek Çeşme’ye ayak basarız, işte o önemli manzara gösterilmemiş…

Ama olsun, Çeşme 1 tanedir.

Bu yazı Alaçatı - Çeşme içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.