Alaçatı’nın restorant, mağaza,cafe ve butik otellerinin sıralandığı Kemal Paşa caddesinden sonra ön plana çıkan ikinci alanı Hacı Memiş caddesi. Kemal Paşa caddesine yürüme mesafesinde olan Hacı Memiş caddesinde bu sene yeni açılan yerlere göz atacağız.
Oluş Kızılağaç tarafından Nisan 2013’te açılan atölye/kahve sokağın başında yer alıyor, keyifli bir kahve eşliğinde sokağı seyredebilir atölyede yer alan sanatçıların eserlerini ve Oluş hanım arkada bulunan atölyesinde seramik çalışmalarını görebilirsiniz. Sokak hayvanlarına önem veren Kapari Temmuz ayında sokak hayvanları yararına güzel bir karma sergi gerçekleştirerek destek sağladı.
Nisan 2013 ayında açılan Çatkapı bir aile işletmesi. Özge ve Özgür Özdemir tarafından işletilen 12 ay açık kalacak 4 odalı butik otelin şirin bahçesinde yer alan nar ve erik ağaçlarından sabah kahvaltılarında otel müşterilerine sunulan reçeller hazırlanmakta.
booking.com, gezlong.com, facebook sayfası ve web sitelerinden rezervasyon yapmak mümkün.
Sanat,dekorasyon ve tasarım mağazası olan “Bazen” Banu Maga’ya ait. Banu hanım Nisan ayında Hacı Memiş mahallesini gezerken burasını görmüş, beğenmiş ve ne yapacağına henüz karar vermeden burasını kiralamış. Yurtdışı seyahatlerinde mutlaka galeri gezen, boş vakit bulur bulmaz güzel sanatlar ile ilgili dersler alan Banu hanım tüm birikimlerini bu mağazasında toparlayarak yansıtma imkanı bulmuş.
Giyim, şapka, çanta, aksesuar, takı, ayakkabı, gözlük, seramik gibi farklı ürün yelpazeleri mevcut. Birsen Canbaz seramikleri, Özlem Tuna (Zerre Design), Mora Gülerşen, Ark Design kıyafetler, Cristal & Marble çanta, şapka ve ipekliler, Zeynep Erol, Örge Tulga, Nuray Arslanoba, Urart takı ve heykeller, My Sabella sandaletler, Ayşe Serter, Nazlı soylu, Nilüfer Tarzi Kuran, Vedat Örs gibi çok farklı marka ve sanatçılar ile çalışılmakta.
Banu hanım tüm projelerini “bazen” ismi altında toplayacak. Kısa vadeli ve değişik şeyler yapmayı bunları insanlar ile paylaşmayı seviyor.
Mayıs 2013’te açılan bu tasarım mağazası bir aile işletmesi. Mağazanın inşaatı sırasında herşeyi koruyarak 1,5 ayda dekorasyonu tamamlamışlar.
Kıyafetler hakiki ipek, deri, koton. Yapay hiçbir malzemeye yer verilmiyor. Ike Ti-shirtler, Tulya Madra seramikler, Ayşen Armağan, Feline Blush, AYK gibi tasarım markaları mevcut. Taschen kitaplar, Cansen+Necip ‘ten “her story takı grubu, Tulaa handicrafts çantalar, Tuche deri çantalar, Antakya pikeleri, cam ocağı vakfından eski soda ve şarap şişeleri, Rona sandaletleri ve daha nice özel, renkli ve tasarım ürün bulmak mümkün.
Köpekleri anısına sokak köpekleri için ayırdıkları su ve yemek köşesi
Geçen sene Kemalpaşa caddesi 1024 sokakta yer alan Lavantacı bu sene Hacı Memiş mahallesine taşındı. Ürün yelpazesi olarak ana konsepti lavanta olmak kaydı ile lavanta kesesi, sabun, kolonya, yastık, hamam tası, toz sabun ve kuru lavanta mevcut.
Pembe kafeste ikamet eden muhabbet kuşları “say” ve “mi”
Mehtap Köksal’a ait bu renkli ve zevkli mobilya, aksesuar ve hediyelik mağazasının ürün seçimi kendisine ait. Alt kat mağaza üst kat ise şimdilerde mağazaya dahil edilen ofis alanı. Kış aylarında haftasonları açık olacak.
Mayıs 2013’te açılan 5 odalı butik otelin sahipleri Alaçatı’nın isim yapmış cafe&barı Göz Lounge‘un ortakları. Oteldeki mobilyaların tümü antikacılardan toplama. Dekorasyonu Gözde Dalokay Oğultürk’e ait.
Temmuz 2013’te açılan restorant & bar, bu senenin gözde mekanlarından.
Hacı Memiş mahallesinin en sonunda Dutlu kahvenin hemen karşısında yer alan Village Cafe sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam steak house konseptinde akşam yemeği sunuyor. İçinde yer alan ayakkabıcı ile sıradışı bir restorant konseptine imza atılmış.
Perakende sektöründen gelen Kemal Subaşı ve eşi mimar Evren Subaşı çifti satışa sundukları Diemme, Avec Moderation, Fortex, Pulchrun, Peter Non, Chinzia Araia gibi markaların en üst segmentindeki modelleri seçiyorlar. Önümüzdeki sene giyime de girmeyi planlıyorlar.
Evren Subaşı mimar ve cafenin dekorasyonu kendisine ait.