Zanaat Atelye

zanaat-atelye-1885Boğazkesen caddesi son yıllarda dükkanları, sanat galerileri, cafeleri ve Çukurcuma’ya bağlantısı sebebi ile çok işlek ve popüler bir yer haline geldi.

Bu cadde üzerinde  bulunan 1820 senesinde inşa edilmiş  Fransız Saint Joseph yetimhanesi binası meğer 41 senedir Kemal Cinbiz‘in  kartonpiyer atölyesiymiş…

Fransızlardan kiraladığını söylediği bu muhteşem binada Kemal bey yıllar içinde yaptığı işlerin modellerini, eski yapılardan toparladığı eski kartonpiyer parçaları burada toparlamaya başlamış ve henüz ismi olmayan bir kartonpiyer müzesi haline getirmiş.

Zanaat Atelyesi yurtdışı basınından da ilgi görmüş ve Mayıs ayında Alman kanalında yayınlanmış.

Kısa bir süre önce de bahçesine bir cafe açmış, cafeyi çocukları işletiyor.

zanaat-atelye (42)Cafe’ye dolayısı ile atelye ve müzeye giriş Boğazkesen simit fırının sağında kalıyor. Müzeyi istediğiniz gibi gezemiyorsunuz, Kemal Cinbiz müsaitse sizleri gezdiriyor ve parçalar hakkında bilgi veriyor. Zaten Kemal bey ile sohbet etmek, 40 senelik geçmişini dinlemek çok keyifli bir deneyim.

zanaat-atelye (1)

zanaat-atelye (2)

zanaat-atelye (3)

zanaat-atelye (37)Atelye girişizanaat-atelye (30)

zanaat-atelye (34)

zanaat-atelye (32)

zanaat-atelye (33)

zanaat-atelye (31)

zanaat-atelye (35)Kemal bey toplu işler almıyor, ancak saray restorasyonu, yalı, köşk, özel evlerin kartonpiyer işleri ile ilgileniyor ve bir sanatçı titizliği ile işini icra ediyor.

Şimdi müzeye giriyoruz:

zanaat-atelye (38)

zanaat-atelye (4) zanaat-atelye (5) zanaat-atelye (6) zanaat-atelye (7) zanaat-atelye (8) zanaat-atelye (9) zanaat-atelye (10) zanaat-atelye (12) zanaat-atelye (13) zanaat-atelye (14) zanaat-atelye (15) zanaat-atelye (16) zanaat-atelye (17) zanaat-atelye (18)

zanaat-atelye (19) zanaat-atelye (20) zanaat-atelye (21) zanaat-atelye (22) zanaat-atelye (23) zanaat-atelye (24) zanaat-atelye (25) zanaat-atelye (26) zanaat-atelye (27)Alçıdergi dergisinde yayınlanan röportajı:kemal-cinbiz

kemal-cinbiz-2Cafe saat 09:00’da açılıyor, kahvaltı ve ev yemekleri mevcut. Bahçesinde domates, salatalık yetiştiriliyor ve tavuklarından taze yumurta alınıyor. İstanbul’un göbeğinde evinizin bahçesi konseptinde son derece doğal, ağaçlar içinde sessiz ve huzurlu bu cafede sükunet içinde çalışabilir, çok keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

zanaat-atelye (36)

zanaat-atelye (41)

 

zanaat-atelye (39)Kemal Cinbiz hakkında araştırma yaparken Rita Ender’in “Kolay Gelsin” isimli kitabına rastladım, kitap İstanbul’da farklı mesleklerden eski İstanbullular tarafından bilinen kişilerin öykülerini anlatıyor. Kemal usta da bu kitapta yer alıyor.

zanaat-atelye (28)

Zanaat Atelye, Boğazkesen caddesi, No:161, Beyoğlu-İstanbul   (Tel: 212 249 80 75)

 

 

Bu yazı Tasarım-Dekorasyon-Mimarlık-Design-Decoration-Architecture içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.