7 Şubat tarihinen beri Teşvikiye Galeri Işık’ta alışveriş merkezlerinin ana konu olduğu çok başarılı ve güzel işlenmiş bir sergi devam etmektedir.
Şehir hayatının vazgeçilmezleri alışveriş merkezleri ve ofis alanlarını birçok farklı bakış açısı ile ele almaktadır.
Sergiyi gezdiğiniz zaman nasıl da otomatiğe bağlanmış bir şekilde bazı şeyleri fark etmeden yaptığımızı yaşadığımızı, bize empoze edilen ticari kaygılar taşıyan öğeleri, hayatımıza sırayla sızan, çok kısa sürede alıştığımız gerçekleri görüyoruz.
Tavsiye ederim.
Sergi ile ilgili geniş bilgi için:
http://www.vcmd.com.tr/tr-TR/exhibition?utm_source=Istanbul.com&utm_medium=Advertorial&utm_campaign=VCMD
Bu çalışmada çeşitli meslek gruplarındaki kişilerin çalışma masaları görüntülenmiş.
Cepheler…şehirlerde özellikle ana yollar üzerindeki cam cepheler artık birer reklam mecrası olarak kullanılmakta…Eskiden cepheler mimarların kendi farklılıklarını da gösterecekleri birer alan iken şimdi bu lüks birçok yerde reklam alanı yaratmakla değişiyor.
Vitrinler…hayatımızın en vazgeçilmez öğesi haline gelmedi mi? şehirde yürürken yüzlerce vitrin önünden geçiyoruz, öyle bir hale geldi ki farkına varmadan vitrinlerin içinde yaşadığımızı söyleyebiliriz. Evde ve işte ise web siteleri birer vitrin haline geldi.
sahip olmanın her türlü şekli: makam sahibi olmak, iş sahibi olmak, ev sahibi olmak, aile sahibi olmak, çocuk sahibi olmak vb vb…sahip olmanın hayatımızdaki önemli yeri.
İMÇ, Perpa, İş kuleleri, Forum istanbul, Galeria, Karayolları genel müdürlüğü gibi döneminin önemli yapıtlarının yatırımcı, süreç, politik ilişkiler, ihtiyaç programı, kapladığı alan, bütçe, maliyet olarak incelendiği çok güzel bir çalışma.
Alışveriş merkezi, otel ve ofis binalarının İstanbul’da bölgelere göre dağılımları
Ürün deneme süreci…
Alışveriş merkezlerinin yatırım maliyetleri, kullanılan malzemelerin bir takım yapılarla karşılaştırılması, sunduğu faaliyetler
Yatırım maliyeti çok yüksek olan alışveriş merkezleri bunları en kısa sürede geri kazanabilmek adına sürekli yeni ve farklı faaliyetleri bünyelerine katarak gelir sağlama ve müşterilerinin ilgisini sürekli güncel tutarak ilave harcamaları çekmeye çalışmaktadırlar.
Sinema, yemek alanı bir alışveriş merkezinin olmazsa olmazı haline gelmiş, konser organizasyonları, imza günleri, akvaryumlar, spor salonları gibi her sene değişen ve gelişen ihtiyaçlar eklenmektedir.
Alışveriş merkezlerinin bugüne gelmesinde teknolojik gelişmeler anlatılmaya çalışılmış.
Yürüyen merdivenler, cam kaplama cepheler, ekranlarda dönen reklamlar, giriş çıkışları kontrol eden sistemler gibi gibi…Teknoloji alışveriş merkezlerini geliştirmiş, ihtiyaçlar ise teknolojiyi geliştirmiş. Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan olmuş.