3-5 Haziran arası 6.sı düzenlenen geleneksel Bebek Festivali son derece renkli ve keyifli geçti. İstanbul Bebeğe akın etti adeta. Bebek trafiğini felç eden yine de pozitif bir enerji dalgası yaratan festivalde stand sahipleri oldukça yoruldu. Alışveriş yapanlardan ziyade gezmeye gelen çok fazla insan olması satışlara çok ta yaramadı ama yine de orada bulunmak, görünmek ve marka bilinirliği yaratmak isteyenler için hoş bir mecra idi.
Gençler ve çocuklar ile dolan parkta zaman zaman yürüyecek yer kalmadı.
Belediye ekipleri canla başla temizlik çalışmaları yaptılar.
Zabıtalar sürekli iş başında idi.
Stand sahiplerinin en yakındığı konu her akşam standlarını boşaltıp sabah tekrar yerleştirmek zorunda olmaları idi. Halbuki buna çözüm yokta değildi. 4 tarafı fermuarlı standlar yerleştirilip akşam vakti bunların kapatılması ve birkaç zabıtanın parkta güvenliği sağlayarak gece süresince kimseyi sokmamaları ile bu sorun çözülebilir…
Tuvaletler yine bir sıkıntı idi. Camii’nin tuvaletleri yanında çevredeki tüm cafe ve restorantların tuvaletleri ziyaretçilerin hizmetindeydi. Bu durum orada olduğu söylenen ama hiçbirimizin görmediği portatif klozetlerin sayısının arttırılması ile çözülebilirdi. Geçen seneki bu sıkıntı aynen devam etmiş oldu.
Taksi bulmak herkes için sıkıntı oldu, çoğu insan uzun mesafeler yürüyüp taksi aramak zorunda kaldılar.
Otopark mafyası işbaşındaydı. Stand sahipleri her akşam ödemek zorunda oldukları 40 TL’ye varan rakamlara haklı olarak isyan ettiler. Seneye organizasyondan otopark ücretleri konusuna el atmalarını bekliyoruz. Bizler de işi gücü bırakıp otoparkçılık yapma kararı aldık. Ne fiş, ne belge, temiz kar, oh ne güzel.
Stand ücretleri %100 arttıldığı için baştan beri katılanlar bozulmuş oldular.
Genel anlamda çok keyifli geçen bu 3 günde müzik konusu müzik direktörlerinin eline bırakılmalıydı. Bu sene müzikten memnun kalmadık. Oysaki bunca gencin geldiği bu etkinlikte müzik son derece önemli bir konuydu.
Müzik sırasında kitap imza günü olan bir yazarın sürekli adının anons edilmesi ve standa insanların davet edilmesi hepimizi rahatsız etti. Davetin de bir ölçüsü vardır.
Bahçe meraklılarına botanik standları da mevcuttu…
Crazy Tatoo
Sokak köpeklerimiz itilip kakılmadan insanlar arasında olabilmenin keyfini çıkardılar.
Ibrahim Tapa karikatür ve kaligrafi karton modelleri standından bir çalışma. Estetik meraklısı kadınların durumunu bundan daha güzel anlatan bir çalışma olabilir mi?
Balya Organic health food standı
Grafik tasarımcı Özlem Özsaruhan ile berry (tees and totes bags)’in sahibi Berra Yurtman (www.berryshop.net) birlikte yarattıkları “berry&özz in da house” markası ile birbirinden güzel, yaratıcı ve eğleceli çanta, ti-shirt- şapka-ayakkabı, kravat, yastık ve yastık kılıfları ve aksesuar ile festivalin en yaratıcı standlarından birisi idiler. Özlem Özsaruhan’ın tasarımlarını kendi web sitesinden de sipariş edebilirsiniz: http://www.ozzdsign.com/
Torte Bakery’den komik bir pasta çalışması www.tortebakery.com
“Mutfak Önlükleri” çok ta renkli ve neşeli tasarımlar ile kullanılabilir… www.mutlumutfakonlukleri.com
Ece Akhravi Matin’den sıradışı bir elbise tasarımı…
Festivalin sahil cephesinden genel bir görünüm…
Emaar grubu tarafından parkın çeşitli noktalarına yerleştirilen ve “yavaş yaşama dönüş”ü temsil eden salyangoz/sümüklü böcekler herkes tarafından çok ilgi gördü. Hatta bahçelerimize bile koymayı düşündük…
Second Chance- Vintage ürünleri satan butikten…
Tamamiyle organik malzemelerden yapılmış bebek kıyafetleri satan DOA
Küçük yaşlardan başlayan, ebeveynlerin çocuklarına empoze ettiği hayvan korkusu aslında son derece yanlış bir bilgilendirmedir. Hayvanlarımız çocukların ruhsal gelişimde, paylaşımcı olmalarında, sorumluluk almalarında son derece önemli roller oynarlar. Festivalde katılımcıların köpekleri ile birlikte gelmesi ile birçok çocuk onlara dokunma ve aslında son derece sevimli ve uysal olduklarını görme imkanına kavuştular.
“Selahattin Korkmaz eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi” standında zeka geriliği olan çocukların el emeği ürünlerini görmek mümkündü. Çocuklarımızın ne olursa olsun eğitim ile neler yapabildiklerini görmek mutluluk verici idi…
http://okulweb.meb.gov.tr/34/13/381179/
Festivalden gece görüntüsü…
“Istanbuldan” otantik ev tekstili standında birbirinden güzel rengarenk örtüler, keçe çalışmaları, çantalar ve peştemeller gördük, alışverişlerimizi yaptık…
1 tane kutu Cola almak için metrelerce sıralarda beklendi…
Çimlere yayıldık çoluk çocuk, toprağa değdik 1 kere…
Deniz Doğruyol kağıt hamurundan işler standı…